Wordpress Google Site Kit ile 4-4lük Analizler



Bu makalemizde Wordpress'in Google ile bütünleşen bir eklentisi Google Site Kit'i İnceleyeceğiz.

Site Kit Nedir?


Bu WordPress eklentisiyle birlikte artık kullanıcılar Google Search Console,Google Analytics, PageSpeed ​​Insights, AdSense verilerini WordPress panelinizde görebilecek. Eklentiyi kurduktan sonra herhangi bir kaynak kod eklemesi yapmadan sadece hesaplarınızın bulunduğu mail adresine izin verdikten sonra verileriniz anlık olarak panele yansıyacaktır. Bu eklentiyle birlikte tek tek hesaplara girip çıkma zahmetine girmeden panel üzerinden istatistiklere ulaşabileceksiniz.

Yaptığı duyuruda erken erişim elde etmek isteyenler için beta versiyon başvuru formu yayınlayan Google, yeni eklentiyle beraber ilk aşamada 4 güçlü ürünü Search Console, Analytics, Adsense ve PageSpeed Insights’ı WordPress panelinden erişilebilir hale getirecek.



WordPress sistemine kurulduktan sonra bir kaç basit adımla yetkilendirilebilecek olan Google ürünleri sayesinde, yönetim panelinden bu 4 uygulama verilerine erişim sağlanabilecek.


Search Console verileri ile web sayfasının arama sonuçlarındaki performansı, insanların web sayfanıza nasıl eriştiğini görebileceksiniz. Analytics ile web sayfanız için geçerli tüm metriklere erişebilecek, Adsense ile reklam performansınızı ve gelirlerinizi görebileceksiniz. PageSpeed Insights ile web siteniz hakkında kritik performans önerileri alabileceksiniz.

Site Kit Nasıl Kurulur?


Eklentiye aşağıdaki bağlantı üzerinden ya da eklenti arama bölümünden Site Kit yazarak kurulumu gerçekleştirebilirsiniz. Kurulumu tamamladıktan sonra görseldeki gibi Start Setup diye diğer adıma geçebilirsiniz. Bundan sonraki işlemlerde ise tüm Google servislerine tek tek hesap izni vermeniz gerekmektedir.

Search Console: Google arama sonuçlarında Wordpress sitenizin nasıl gözüktüğüne, kullanıcıların içeriğinize nasıl ulaştığına dair veriler içerir.
Analytics: Kullanıcıların Wordpress sitenizde nasıl gezdiğine ve davranışlarına dair veriler içerir.
AdSense: Sayfalarınız üzerinden Adsense kazançlarınızı düzenli takip etmenizi sağlar.

PageSpeed Insights: Gerçek dünya verilerini kullanarak hazırladığı Wordpress siteniz ile ilgili performans sorunlarını ve optimizasyon önerilerini içerir.

Site Kit Neden Önemli?


Eklenti ile zamandan tasarruf sağlayarak bir çok veriye anlık olarak ulaşabilirsiniz. Ziyaretçilerinizin sitenizi nasıl bulduğuna dair verileri anlık olarak takip edebilir, son yazılarınızın durumu veya en iyi performans gösteren sayfalarınızı tespit edebilirsiniz. Ayrıca sayfalarınızın yüklenme süreleri ve hemen çıkma oranlarını takip ederek sitenizde geliştirmeler yapabilirsiniz.
Disqus Comments