A'dan Z'ye Evden E-ticaret 2020 (Home Ofis)



Günümüzde oldukça yaygın olan ve ilerleyen zamanda çok daha iyi yerlerde olacak e-ticaret hemen hemen herkes için kullanılabilir bir sistem olmuş.

Artık bu sistem sadece müşteri tüketici için değil, üretici ve girişimciler için de oldukça revaçta.

Lafı fazla uzatmadan makalenin asıl konusuna gelelim.

Siz bir üretici yada girişimcisiniz. Her halükarda bir ürünüz ve hedef kitleniz var ve bu ürünü pazarlamalısınız. Ancak başlangıç koşullarınız bir dükkan kiralama , ekstra dükkan için başında durma, elektrik, aidat, stopaj, aylık pos, vs.vs.. gibi durumlara uygun değil. Evet bu gönderiyi okuyorsanız şuan tamda burda sizden bahsediyoruz.

Bu durumda imdadınıza e-ticaret yetişiyor.

2020 Yılı İtibariyle herşey dijitalleşen dünyada bu işler çok basite indi.

Nelere ihtiyacımız var?

Evet arkadaşlar her halükarda bir sahış firması kuracağız. Bakın bu olması gereken bir yol kafanızda olmadan olmazmı gibi sorularla boş yere meşgul etmeyin. Bir şahıs firması bugün açılabilir bugün kapanabilir basittir, ucuzdur. Aşağıda 3 gerekli maddeyle şirketi açıyoruz hazırsanız.

1) Yasal Adres Posta Adresi : Şirket açmanız için önce yasal adres beyan etmelisiniz.

Burda 3 seçeneğiniz var.

1a) Ev sahibiyseniz sorun yok. Tapuyla gidebilirseniz. 
1b) Kiracıysanız ev sahibine bir kontrat daha yapmalısınız sanki 1 odayı ekstradan kiralamış gibi ayrı ödüyor gibi kira bedeli 50-80 TL yazan bir kira sözleşmesi idealdir.
1c) ve 3. seçenek tavsiye ettiğim Sanal Ofis tutmak. Aylık 60 liradan 200 liraya kadar posta adresi olarak gösterebileceğiniz sanal ofisler var bir tanesiyle anlaşıp sözleşmesi ile şirket açılışına gidebilirsiniz. Örnek: Kolektif House

Eğer sanal ofisler hakkında detaylı bilgi isterseniz lütfen burayı tıklayıp sanal ofis incelemeleri konumuza göz atın.

2) Muhasebeciye Gidin : Şirket açılışlarının resmi olarak mali müşavirler yapabilir. O yüzden şimdi bir muhasebeci bulma zamanı.

Yıl 2020 olduğu için burdada 2 seçenek var.

2a) İkamet ettiğiniz yerde çarşıda bir yerde yada referans ile muhasebeci bulabilir, onunla çalışmaya başlayabilirsiniz. Bölgeye göre değişmekle beraber ortalama 150 TL aylık bir para istiyorlar.
2b) Dijital Muhasebeciler - Sanal ofisler gibi muhasebecilerinde internet ortamında olanları var aylık fiyatları gayet uygun ve aslında en güzeli sizinle ortak kullandıkları kayıtları , resmi belgelerini vs. girdikleri bir sistemleri var özel hissetiriyor. Örnek : Dijital Denetim Mali Müşavirlik 

3) Vergi Levhasını Duvara Asın : Evet açılış evraklarınızı verdiniz, açılış başlattı muhasebeciniz bir gün sonra da (yoğunluğa göre) vergi memuru yasal adresinize geldi -- sanal ofis , kiralık ev yada ev sahibi farketmez memur gelip yerinde onay alacak--- yoklamanızı yaptı ve gitti. Yoklama kağıdının fotoğrafının muhasebecinize gönderdiğinizde 1 saat içinde vergi levhanız sistemlere düşer ve hayırlı olsun vergi mükellefisiniz. Artık bir şirket ne yapabiliyorsa hepsini yapabilirsiniz. yani hemen hemen.

 Bu adımı da tamamladıktan sonra. Konu sirketi online ortama taşımak. Yani e-ticaret kısmı----

Öncelikle bir alanadı bulun, kısa akılda kalıcı ve jenerik olmasına dikkat edin. .com, .net, .org uzantılara sahip olabilir. Yıllık 8-10$ arası bir fiyata alabilirsiniz.

www.ubden.com ' üzerinden alabilirsiniz.

E-ticaret sitesi kurulumu ;

1.yol en uygun: en uygun bu yöntemde herşeyi ellerinizle kendiniz kurmanız düzenlemeniz gerecektir. 
Bu gözünüzü korkutmasın, biraz calışarak üstesinden rahatlıkla gelebilirsiniz. Öncelikle bir hosting (sunucu) almanız gerecek. İsinizi görecek bu sunucu yıllık ortalama 250₺ den başlıyor. Ve bu host uzerine tercih ve ihtiyaç karşılama düzeyine göre WooCommerce, Opencart, PrestaShop ve Magento scriptlerinden dilediğinizi kurun. Ücretsizdir.

2.yol En Prestijli : Yukardaki site işlemlerin tümünü adınıza yapan hazır sistemi paket şeklinde satan kuran ve ayarlamaları yapan firmalar var. Örnek Ubden Yazılım ve Bilişim Sistemleri 
Bunlardan alarak profesyonel görünümlü bir e-ticaret sitesine hızlı ve kolay ulaşabilirsiniz. Ortalama fiyatı 750₺ den başlamaktadır.

-------
Odeme Sistemleri olarak ise;

1.yol en uygun: havale, eft / papara gibi ucretsiz sistemleri kullanabilirsiniz.. bunlar sitenize eklenebilir ozelliklerdir.

2.yol en prestijli: SanalPos, Kapıda ödeme . Sistemlerini kullanabilirsiniz. SanalPos imkanı sağlayan sitelerden paket satınalabilir. Kapida ödeme icinse bir kargo firmasına firma belgelerinizle gidip anlaşma yapabilirsiniz. Hazır sistem site aldıysanız bu konuları firma hallediyor. Örnek : Ubden.com


Ve makalemizin sonuna geldik. Eklemek istedikleriniz. Soracak sorulariniz ve merak ettiklerinizi yorum yaparak bize iletin. İyi çalışmalar.

Şimdiden hayırlı olsun bol kazançlar. !
Disqus Comments