Amazon (AMZN) Hisse Senedi Satın Almalı mısınız?

Amazon.com ( kâğıt : AMZN ), sadece ikinci çeyrek için beklenenden daha güçlü kazanç sonuçları nedeniyle değil, bu hafta dikkat çekti.

CEO Jeff Bezos - diğer Big Tech liderleriyle birlikte - ev Yargısı Komitesi önünde bir antitröst duruşmasında şirketini savundu. Amazon dünyanın en büyük şirketlerinden biri haline geldiğinden, düzenleyici inceleme bir risk haline geldi.

Buna ek olarak, şirket kârlarını azaltmaya ve borsada rekor seviyelere ulaşmaya devam etse bile, potansiyel aşırı değerleme ve rekabet endişeleri ekleniyor Hisse senetleri yılın başından bu yana% 60 arttı.


Most Amazon-owned brands aren't that popular yet — Quartz

İyi ve kötü olan tüm bu son dikkatle, bazı yatırımcılar merak ediyor olabilir: “Amazon hisse senedi almalı mıyım? Karar vermenize yardımcı olacak birkaç nokta:

- Bir bakışta Amazon.

- Satın almak için artıları.

- Satın almak için eksileri.

- Alt satır: Amazon hisse senedi satın almalı mısınız?

Bir Bakışta Amazon

Pazar Perşembe günü kapandıktan sonra Amazon, analist beklentilerini aşan üç aylık gelir ve kazançlar bildirdi.

Bu, Amazon'un pandemi ile ilgili maliyetlere 4 milyar dolardan fazla harcama yapmasına rağmen Bu harcama, ikinci çeyrekte net satışlarda yaklaşık 89 milyar dolarlık küçük bir kesimi temsil ediyordu - sağlık krizi nedeniyle çevrimiçi alışverişteki artış, şirketin performansını artırmaya yardımcı oldu. Amazon, Wall Street tahminlerini aşan hisse başına 10.30 dolar kazandı.

Sonuçlar, Amazon'un tarihinde uzun bir kazanç serisinde bir çeyrek daha geçiyor. Şirket, aralıklı olarak karlı bir işten, en etkileyici büyük kazanç kazanç stoklarından birine geçiş yaptı.

Yolculuğuna Amazon Web Services (AWS) bulut bölümündeki büyüme, Başbakan aboneleri ve akıllı hoparlör Alexa özellikli cihazların satışındaki büyüme yardımcı oldu - hepsi de hayal edebileceğiniz ve mal teslim edebileceğiniz hemen hemen her şeyi satan en iyi işinin üstünde giderek daha hızlı bir şekilde müşterilerin kapılarına kadar.


Pandemi Amazon'un satışlarını artırmasına yardımcı olmasına rağmen, mevcut ortam o kadar yüksek bir talep yarattı ki şirket nakliye gecikmelerinde ve stokta kalmayan ürünlerde bir artış yaşadı ve rakiplerine avantaj sağladı. Bu iyi sorunlardan biri olmak ve birçok yatırımcı bu yıl yüksek rekorlar için hisse göndererek hisse senedi almaya devam etti.


Amazon Hisse Alımı Artıları


Uzun vadede,> Ithaca Varlık Yönetimi'nin kurucusu Matthew Fox, Amazon'a sahip olmak için eksilerden daha fazla profesyonel görüyor. Hisse senedine sahip olmanın avantajlarından biri, Fox'un işletmedeki en akıllı insanlardan bazıları olduğunu ve uzun vadeli odaklı olduğunu söyleyen Amazon'un yönetim ekibidir .


Danışmanlar Sermaye Yönetimi portföy yöneticisi JoAnne Feeney, Amazon'un pandemi nedeniyle geleneksel mağazalara gitmek istemeyen kişilerden çevrimiçi alışverişe geçişle fırsatları görmeye devam ettiğini söylüyor.


Amazon'un e-ticaret işi büyük ölçüde tüketicinin sağlığına bağlı olsa da, Fox, bulut bilişimin büyüme işine maruz kalması ve reklamcılıkla uğraşmasıyla şirketi çeşitlendirilmiş olarak görüyor.


Fox, “Tüm dünyadaki en kaliteli büyüme şirketlerinden birine maruz kalıyorsunuz” diyor.

İkinci çeyrekte, Amazon'un ağırlıklı olarak reklamdan oluşan “diğer” işletme kategorisi yıllık% 41 artışla 4.22 milyar dolar gelir bildirdi.


Amazon Hisse Alımı Eksileri


Feeney, hisse fiyatlarının S&P 500 ortalamasından çok daha yüksek bir hisse fiyatına sahip olan Amazon, düzenleyici risklere ek olarak aşırı değerleme riskleriyle karşı karşıya olduğunu söylüyor.


Onun için Amazon'un hisse senetleri için riskler, artan e-ticaret rekabeti ile şiddetlenebilecek beklenenden daha yavaş büyümeyi içeriyor.


“Zorluk, şu anda beklentilere dahil olan büyüme hızını korumaktır” diyor.


Feeney, kazanç büyüme beklentilerinin sonunda düşmesi gerekeceğini de sözlerine ekledi. Bu mevcut büyümeyi azaltmaz, ancak hisse senedinin cazibesini azaltır.


Bailey açısından bakıldığında, ek riskler “için duyguları azalan içerebilir Faang Facebook (-” hisse senetleri FB ), Apple ( AAPL ), Amazon, Netflix ( NFLX ) ve Alfabe ( GOOG , GOOGL ) - Yeni başkan altında yükselen düzenleyici kaygıları ile birlikte ve e-ticaret ve bulut bilişim talebini sürükleyen ve azaltan potansiyel olarak L şeklinde bir durgunluk.


mazon e-ticarette baskın bir konuma sahip olsa da, hem büyük hem de küçük işletmelerden tüketiciye doğrudan çevrimiçi satış rekabeti ile karşı karşıya. Ancak, çevrimiçi satışlar, toplam perakende satışların nispeten küçük olsa da, büyüyen bir kısmını temsil ettiğinden, kısa vadede Amazon için büyük bir rekabet riski oluşturmadan diğer oyunculara yer olabilir gibi görünüyor.


Fox, “Pasta çok büyük ve Amazon bütün bir dilimi bile yiyemiyor.


Ayrıca, diğer oyuncular şu anda Amazon'un sattığı çok çeşitli eşyalarla eşleşemiyor.


Bailey, Walmart'ı ( WMT ) ABD'deki Amazon için tek gerçek e-ticaret rakibi olarak görüyor , Microsoft ( MSFT ) ve Alfabe bulut bilişimdeki ana rakipleri.


Bailey, “Her iki pazar segmenti için de mevcut dinamikleri, ölçeğin önemli olduğu kazananlar için her tür bir ortam olarak görüyoruz” diyor. “Amazon ve Walmart'ı e-ticarette daha küçük rakipler üzerinde pay kazanırken, ilk üç bulut bilgi işlem devi büyük olasılıkla daha küçük ayak bileği ısırıcılarına yönelecek.”

Sonuç: Amazon Hisse Senedi Satın Almalı mısınız?


Büyüme beklentileri ile kaliteli bir isim olarak, Amazon uzun vadeli yatırımcılar için bir satın alma olabilir gibi görünüyor.


Fox, yatırımcıların uzun vadede portföylerinde Amazon'a sahip olmaları gerektiğini söylüyor. “Buna devam etmelisin ya da satın almalısın” diyor.


Amazon maruziyeti olmayan yatırımcılar için Bailey yavaş yavaş pozisyon almayı tercih ediyor, ancak hisse senedinin piyasa ağırlığını tam olarak almayı bırakıyor. Şirketin piyasa ağırlığından çok daha fazlasına sahip olan yatırımcılar için, özellikle diğer FAANG hisse senetleri portföyünüzün büyük bir parçasıysa, bazı kazançlarda kilitlenecek kırpma pozisyonlarını düşünmenizi önerir. Başka FAANG'lara sahip olmayanlar Amazon varlıklarını pazar ağırlığına yaklaştırabilir.

Uzun bir yatırım ufkuna sahip olan ve büyüme arayan yatırımcılar AMZN satın almaktan yararlanabilirler. Ancak büyüme beklentileri çok yüksek olduğu ve hisselerin fazla ödenmesi riski bulunduğundan, bu yatırımcılar fiyat düşüşleri sırasında satın almayı düşünebilirler.


Bu arada, Amazon ile aynı büyüme trendlerine maruz kalan diğer şirketlerin hisselerinin stoklanması da kötü bir fikir olmayabilir.



Disqus Comments