Doğum Günün Kutlu Olsun Harry Potter: Büyücü Dünya Tarihinde 7 Tanımlı An

İlk Harry Potter'ın yayınlanmasından bu yana yirmi yılı aşkın bir süredir ve bugün 31 Temmuz 2020, Yaşayan Oğlan'ın 40. doğum gününü (ve yazarın JK Rowling'in 55. doğum gününü) işaret ediyor.

Taraftarlar , dünyanın dört bir yanındaki evlerde ve kütüphanelerde sanal ve sosyal olarak mesafeli partilerle (ve WizardWorld tarafından barındırılan sanal bir Harry Potter döküm birleşimi ) kutlarken, Harry Potter'ın  muğlak dünyasındaki mirasını yansıtmak için bazılarını hatırlamaktan daha iyi bir zaman franchise tarihinin son yirmi yılda en belirleyici anları:

1) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları Kitap Bülteni - Temmuz 2007


Son ″ Harry Potter ″ Kitap Satışa Çıkıyor ölüm yadigarları kitap yayın


Son gece yarısı kitap sürümü için etraftaki hayranlar bu geceyi açıkça hatırlıyor. Hayranları, arkadaşları ve aileleri bilinmeyen ve Harry'nin yolculuğunu tamamlamak için son bir kez bir araya geldiklerinden, 21 Temmuz 2007'den önce AÇILMAYIN etiketli kutular: 21 Temmuz 2007'den önce AÇILMAYIN .

21 Temmuz 2007 tarihinde 12:01 saatinde bırakmadan sonra, Harry Potter ve Ölüm Yadigarları rekor kıran satılan 8300000 Scholastic göre, satış ilk 24 saat içinde ABD'de kopyaları ve 11 milyon kopya satılan dünya genelinde . 2018'de dünya çapında 500 milyon Harry Potter kitabının satıldığı açıklandı .

2) Harry Potter Filmleri Çekirdek Üçlüsünü Açıkladı - Ağustos 2000

JK Rowling Kitaplar Büyük Ekran ve Radcliffe, harry potter filmler gider


Daniel Radcliffe, Emma Watson ve Rupert Grint, Warner Bros. tarafından 21 Ağustos 2000'de Harry Potter serisinin (Harry Potter, Hermione Granger ve Ron Weasley) çekirdek üçlüsü olarak ilan edildi .

İki gün sonra bir basın toplantısında dünya üç genç aktöre tanıtıldı ve gerisi tarih! Neredeyse 15 yıl sonra, Eddie Redmayne edildi açıkladı kurşun olmak Fantastik Canavarlar ve nerede onları bulmak için , JK Rowling'in Büyücü Dünya yeni bir film serisi geçiyor.

3) Harry Potter'ın Büyücü Dünyası - Hogsmeade Tema Parkı Açıklandı - Mayıs 2007

Studios Harry Potter'ın Büyücü Dünyası Universal Universal Studios Hollywood'da Resmi Açılışı

Mayıs 2007'de Warner Bros. ve Universal Stüdyoları UVV -0.2%tema parkları , Harry Potter kitaplarından ve filmlerinden Büyücü köyü Hogsmeade'den sonra tasarlanan Universal Orlando Resort'ta Büyücü Dünyası Harry Potter'ın tema parkı cazibesini inşa etme planlarını açıkladı .

Bunu takiben üç yeni Harry Potter gezisi, sürükleyici mağaza ve yemek deneyimleri ve sonunda Universal Orlando Resort'ta yeni bir arazinin açılması, Hogwarts Express'in iki cazibe merkezini birbirine bağlaması oldu. Büyücülük Dünyası parkları da Universal Studios parklar açıldı küresel çok taraftarların zevk için.

AECOM başkan yardımcısı Brian Sands , 2014 yılında parkların başarısı üzerine Büyücü Dünyası'nın Evrensel parklara eklenmesinin “durgunluk davranışından kaçtığını ve turistleri Orlando'ya akın ettiğini” söyledi.

Haziran 2019'da Universal Orlando Resort , Harry Potter kadrosunun üyelerini içeren büyük bir açılış törenine Hagrid'in Büyülü Yaratıklar Motosiklet Macerası adlı yeni bir Harry Potter heyecan yolculuğu ekledi .

4) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları - Bölüm 2, Londra'daki Trafalgar Meydanı'ndaki Prömiyeri - Temmuz 2011

Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2 İngiltere Film Prömiyeri - Londra

Trafalgar Meydanı, Harry Potter ve Ölüm Yadigarları'ndaki ilk kırmızı halı filmi galası 7 Temmuz 2011'de Londra prömiyeri gerçekten tarihi bir andı. Warner Bros., filmi unutulmaz bir pazarlama stratejisi ile tanıttıktan sonra (ana karakterlerin fotoğrafları altında sadece “IT ALL ENDS” yazan posterler), binlerce hayran film serisine veda etmek için Londra'da bir araya geldi. Oyuncular, film yapımcıları ve JK Rowling katılım gösterdi ve her biri filmlerin hayatları üzerindeki etkisi hakkında hareketli konuşmalar yaptı.

Rowling galasında galasında "Birisi dinlemek istemedikçe hiçbir hikaye yaşamıyor. En sevdiğimiz hikayeler sonsuza kadar içimizde yaşıyor, bu yüzden sayfalara veya büyük ekrana geri dönün Hogwarts sizi her zaman orada ağırlayacak." Hayranlar, Hogwarts kalesini büyük ekranda son kez görmediklerini çok az biliyorlardı: Fantastik Canavarlar: Grindelwald'ın Suçları, hayranları Hogwarts'a geri götürdü ve daha genç bir Albus Dumbledore görmelerine izin verdi.

Film, dünya çapında gişede rekor kıran ve 1,3 milyar dolar alan (381,01 milyon dolarlık yurtiçi satış) tüm Büyücü Dünyası filmlerinin en başarılısıydı.

5) Londra Warner Bros Stüdyo Turu Açılışı - Harry Potter Yapımı - Mart 2012

Watford'daki Warner Bros'un Harry Potter stüdyosu,

Warner Bros Stüdyo Turu Londra - Harry Potter'ın Yapımı , franchise'daki son filmin yayınlanmasından neredeyse bir yıl sonra 31 Mart 2012'de açıldı .

Kapılarını hayranlara açtığından ve perde arkasının Harry Potter filmlerindeki her set, pervane, özel efekt ve kostümün nasıl hazırlandığına bakmasına izin verdiği için , stüdyo turu Hogwarts Express, Yasak Orman da dahil olmak üzere ekstra cazibe merkezleri ekledi. , Privet Drive ve en yeni ekleme olan Gringotts Bank.

6) Pottermore

APTOPIX İngiltere Harry Potter

Aylarca süren fragmanlar, “Magic Quill” hayranları ve beta testi için zorluklar ve ipuçlarından sonra,  Pottermore.com  2012 yılında Harry Potter  hayranlarının sürükleyici bir ortamda kitapları keşfetmeleri için etkileşimli bir platform olarak halka açıldı ve  kullanıcılara JK Rowling ve çevrimiçi düellolarda, İksir sınıflarında yer alma ve asa türlerini, Patronus ve Hogwarts evini sınavlarla yol boyunca bulma fırsatı:

“Size benzersiz bir şey, başka hiçbir şeye benzemeyen çevrimiçi bir okuma deneyimi sunacak bir konumda olduğumu söylemekten heyecan duyuyorum. Buna Pottermore deniyor. ” JK Rowling, web sitesinde Pottermore'un lansman günü yayınlandı.

Site 2015 yılında bir haber ve e-ticaret platformunda dönüşmüş ve geçen yıl transfer yanına WizardingWorld.com .

7) Yeni Bir Çağ: JK Rowling'in Büyücü Dünyası

'Fantastik Canavarlar: Grindelwald'ın Suçları' Senaryo Lansmanı Photocall

Son Harry Potter kitabı 2007'de piyasaya sürüldüğünden bu yana yeni bir oyun, Harry Potter ve Lanetli Çocuk - sekizinci Harry Potter hikayesi olarak adlandırıldı - dünyadaki tiyatrolarda açıldı ve Harry'deki bir ders kitabına dayanan yepyeni bir film serisi Potter serisi, Fantastik Canavarlar serisi, üçüncü taksitini Kasım 2021'de piyasaya sürecek. Warner Bros. ve Pottermore , 2019'da yeni bir çağın yolunu açan yeni bir girişim olan Wizarding World Digital'i bir araya getirdiler .

Çocuk sihirbazının doğum gününü , WizardingWorld.com'un Home hub'daki Harry Potter'ı aracılığıyla ilk kitap olan Harry Potter ve Felsefe / Felsefe Taşı'nın ünlü okumalarını dinleyerek kutlayın .
Disqus Comments